دانشکده مدیریت دانشگاه تهران – اکثر کارآفرینان جدید اشتباهات وحشتناکی انجام میدهند و پیش از آنکه حتی بتوانند کار خود را شروع کنند، کسب و کارشان را خراب می کنند. سطحی نگری ، در چند جبهه جنگیدن و بی توجهی به جزئیات مواردی است که باعث شکست یک کسب و کار جدید با ایده های خوب میشود.
آنها این اشتباهات را به دلیل پایین بودن هوشمندی و عدم تجربه کافی مرتکب نمیشوند بلکه علت ارتکاب این اشتباهات این است که کارآفرینان این موارد را مسائل مهمی نمیبینند و وقت و سومایه کافی برای برطرف کردن این موارد اختصاص نمیدهند.
در ادامه قصد داریم این سه اشتباه را شرح و توضیح دهیم:
۱- سطحی نگری
سطحی نگر بودن واقعیتی است که همچون گرداب ممکن است ذهن افراد را در خود ببلعد. در موقعیت های مختلف کارآفرینان فکر میکنند باید همه تمرکز خود را روی ساخت و فروش سریع متمرکز کنند و در نتیجه از کیفیت و اصالت غافل میشوند. این اتفاق به خصوص در زمانی بیشتر رخ میدهد که کسب و کار بر سرمایه یک سرمایه گذار خارجی استوار باشد و به جهت جلب نظر وی، کارآفرین سعی دارد تا فقط و فقط بر روی راه اندازی کار و یا فروش بیشتر بدون توجه به بایسته های دیگر تمرکز کند.
همچنین ما در بازاریابی همین اشتباه را داریم که به نام نزدیک بینی بازاریابی آن را میشناسیم.
برای اینکه در دام سطحی نگری نیفتیم لازم است تا توجه و وسواس به جزئیات را فراموش نکنیم. حتی کوچکترین جزئیات ممکن است موجب ارتقاء سطح رضایت مشتری یا شکل گیری یک ستون استوار در بنیان یک کسب و کار باشد.
۲- تعقیب دو خرگوش در یک زمان
کارآفرینان آماتور و غیرحرفه ای به سرعت به ایده های گوناگون خود میپردازند. مثلاً فروشگاه های آنلاین خود را با طیف گسترده ای از محصولات از بین میبرند و مجبورند تا مأموریت های متعدد خود را دائماً بازنویسی کنند. این بازنویسی امور مرتب در جهت تطبیق بخش ها با ایده جدید اتفاق میافتد.
تعقیب دو خرگوش در مواقع مختلفی اتفاق میافتد که استثنا هم دارد. در بازاریابی ممکن است در قالب یک کمپین پیوسته بازاریابی بتوان در چند جبهه جنگید.
چیزی که شما به عنوان یک کارآفرین جدید نیاز دارید اعتبار است و نه پول. و تنها راه ایجاد اعتبار این است که بر روی مواردی که در حال انجام هستید بطور کافی تمرکز داشته باشید و تا موفقیت و رسیددن به ثبات در یک بخش به سراغ بخش دیگر نروید.
۳- نادیده گرفتن “مسائل جزئی”
برای کارآفرینان بی تجربه رسیدگی و پرداختن به مسائل جزئی امر مهمی به شمار نمی رود. مثلاً در تولید محتوای کسب و کار آنها اهمیتی به کپی کردن محتواها نمیدهند. در حالی که ممکن است همین موضوع ضرر قابل توجهی به کسب و کار وارد کند. این بی توجهی به جزئیات در همه بخش ها وجود دارد. یک طرح گرافیکی ممکن است به دلیل بی توجهی به جزئیات آن در عمل کاربرد خود را از دست بدهد.
بدتر از این موضوع این است که کارآفرین یک بخش مهم و جدی را امری جزئی و غیر ضروری بداند. مثلاً تدوین استراتژی بازاریابی و برنامه بازاریابی را به یک موضوع غیر ضروری بشناسد و اهمیتی به این موضوع ندهد. شک نکنید کسب و کارهای بسیار زیادی وجود دارند که بنیانگذار آن اساساً با برنامه بازاریابی هیچ آشنایی ندارد.
برای ثبت نام در دوره های نیمه حضوری MBA و DBA دانشکده مدیریت دانشگاه تهران می توانید بر روی این (لینک) کلیک کرده یا جهت مشاوره رایگان با شماره ۲۲۱۳۶۷۶۴ تماس حاصل فرمایید.
منبع: www.entrepreneur.com